Ingezonden brief VK 19-02-2024

Rutte en de Hoop Scheffer

Rutte wordt mogelijk de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. In dat verband is het kruiperige bezoek van Balkenende en de Hoop Scheffer aan Bush junior onvergetelijk. Het resultaat was de benoeming van de Hoop Scheffer tot secretaris-generaal van de NAVO, d.w.z. tot buikspreekpop van Bush en de Amerikaanse wapenindustrie. Ook nu laat de Hoop Scheffer zich niet onbetuigd en roept op tot verdere bewapening van Europa onafhankelijk van de VS (maar wel met wapens uit de VS): “Ik heb in mijn leven nog nooit de bel in Europa zo luid horen klinken als nu”, als reactie op de dreigende taal van Trump. Benieuwd of Rutte ook een rol als buikspreekpop gaat vervullen.

John Zant

NB niet geplaatst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *