Ingezonden brief VK 03-04-2024

Geheimen bedreigen ons vertrouwen

Welke politiek actieve persoon of organisatie geld uit Rusland krijgt om pro-Russische propaganda te bedrijven, moet volgens minister de Jonge geheim blijven. Hij zegt dat de AIVD verantwoordelijk is voor de nationale veiligheid en de nationale veiligheid is gebaat bij een dienst die in het geheim zijn werk kan doen. Kennelijk is de staatsveiligheid in het geding bij openbaarmaking. Dan moet het toch om een cruciale persoon of organisatie gaan, zou je zo denken. De staatsveiligheid is niet bedreigd als Baudet en FvD de Russische propagandisten zijn, want die hebben zoveel aan geloofwaardigheid ingeboet dat er van staatsgevaarlijkheid geen sprake meer kan zijn. De fantasie slaat dan op hol. Is het toch Wilders, die een grote broek kan aantrekken, omdat de zaak toch geheim blijft? De PVV is de grootste partij en gaat wellicht deel uitmaken van een nieuw kabinet. Of is het de koning die op meer dan een biertje is getrakteerd? Of is het Rutte, die dan zijn NAVO-leiderschap gedag kan zeggen? Of is het Shell dat gas en olie uit Rusland via sluiproutes toch naar Nederland brengt? De ultieme bedreiging van de staatsveiligheid is het wantrouwen van de bevolking jegens de politiek, dat door deze stinkende geheimzinnigdoenerij alleen maar wordt vergroot.

John Zant

NB geplaatst 04-04-2024 VK blz. 28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *